Een glutenvrij dieet volgen is niet van de poes !
Er vallen heel veel zekerheden weg en er ontstaat een gevoel van grote onzekerheid.
"Als de gewone bakker en de gewone beenhouwer niks meer kan leveren, wat blijft er dan nog over ?" is een vraag dat iedereen, die met het dieet geconfronteerd wordt, kent.
Gelukkig sinds een 15-tal jaren, zien we een kentering in de mentaliteit van de producenten en de leveranciers en de wetgeving helpt nog een handje toe.
Gezien de gevoeligheid verschilt van mens tot mens, is het een zeer complex gegeven en moeten we steeds alert blijven. Steeds met bijzondere zorg alle etiketten opnieuw en opnieuw lezen !
De producten goed apart en gesloten bewaren om fouten te vermijden.
En extra opletten voor de hygiëne in de keuken, in het bijzonder met kinderen.
Doch dit mag ons niet afschrikken ! Er is een prachtige wereld in glutenvrij land ! Laat ons samen nieuwe smaken ontdekken, nieuwe bereidingswijzen en nieuwe producten.
Glutenvrij dieet (*)
Alle bereidingen die gluten bevatten zijn
Verboden
* Bouillonblokjes of kant-en-klaar met gluten
* Gemengde en gemalen tuinkruiden of specerijen (gluten)
* Granenkoffie of gemout dranken (bier)
* Soepen, saus, roomijs met gluten gebonden
* Insecten
* de lijm van postzegels en omslagen
* Hosties, (ondergrond van makarons)
* Whisky (van granen gemaakt)
* Vlozaad (psyllium) of lijnzaad (laxerend)
(*) Gebaseerd op eigen ervaring
Internetgebruikers kunnen fragmenten van de inhoud van websites voor hun persoonlijke, niet-commerciële doeleinden kopiëren en
printen. Elk ander gebruik, inclusief het reproduceren, aanpassen, verspreiden, doorgeven, opnieuw publiceren,
tentoonstellen of vertonen van de betreffende inhoud, is ten strengste verboden.