Glutenvrij wordt in het algemeen aangegeven door een doorstreepte korenaar.
Lactose door een doorstreepte koe of melkkannetje of -glas of "Zero lactose" of "No lactose".
Sommige winkels publiceren een lijst met hun gluten- en/of lactosevrij aanbod.
Vraag ernaar of kijk op hun site.
Voorbeeld :
Leonidas Pralines – zonder gluten –maar sommige met lactose (!) - |
|
updated per 25/09/2007
Mystère (pistache) |
In december 2014 kwam er een Belgische wet in voege die de horeca verplicht alle allergenen te vermelden of tenminste mondelings mede te delen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Granen en zaden worden op verschillende wijze verwerkt.
* tot bloem of meel, => pasta (o.a.Durum = harde tarwe), vermicelli, brood & paneermeel (=broodkruim), koekjes, taarten.
* tot mixen => pannenkoeken, wafels, soepen, vla, pudding/flan.
Enz...
* Allemaal in verschillende samenstellingen. Het is een uitgebreid gamma.
Daarom moeten we steeds de etiket met de ingrediëntenlijst aandachtig lezen.
Indien er staat : gluten- en/of lactosevrij en van een erkende leverancier met het officieel logo dienen we niet te argwanen. Meestal is het dan in orde.
Indien er een vermelding "nieuwe samenstelling" of "nieuw" op de verpakking staat, dient men opnieuw en opnieuw (en opnieuw) de ingrediëntenlijst aandachtig te lezen, om zeker te zijn van de inhoud van het pak.
Internetgebruikers kunnen fragmenten van de inhoud van websites voor hun persoonlijke, niet-commerciële doeleinden kopiëren en
printen. Elk ander gebruik, inclusief het reproduceren, aanpassen, verspreiden, doorgeven, opnieuw publiceren,
tentoonstellen of vertonen van de betreffende inhoud, is ten strengste verboden.